Ερυθροί οίνοι

Services Ερυθρός Ξηρός Oίνος TSITSOPOULOS Syrah-Ξινόμαυρο
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονίας
Παραγωγός: TSITSOPOULOS
Κατηγορία: Τοπικός Μακεδονικός Οίνος
Παραγωγή: Ποικίλει ανά έτος
Προέλευση: Αμπελώνες της περιοχής της Σκύδρας
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 60%, Ξινόμαυρο 40%
Αλκοολικός βαθμός: 12%vol
Ωρίμανση : σε inox δεξαμενές
Οινοποίηση: Ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσες 28-30 οC.
Συσκευασία: Χαρτοκιβώτιο 6Χ750ml & 24X187ml
Γευστικά χαρακτηριστικά: Ο συνδυασμός του ξινόμαυρου με το κοσμοπολίτικο Syrah δημιουργεί ένα κρασί με ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα. Διαθέτει βαθύ κόκκινο χρώμα καθώς και μπουκέτο αρωμάτων όπου χαρακτηρίζονται από το κόκκινο χρώμα ώριμων αποξηραμένων φρούτων δεμένα με διακριτικές πιπεράτες νύξεις. Μαλακό στο στόμα, κομψό και ευκολόπιοτο , με ευγενικές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Αμπελώνας-Έδαφος-Μικροκλίμα : Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή της Ν. Πέλλας. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 700-800kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμυλοπυλόδες και συμβάλουν στην παραγωγή κρασιών με πλούσιο άρωμα. Το κλίμα χαρακτηρίζετε από το ζεστό καλοκαίρι και τους ήπιους χειμώνες όπου ευνοούν τις καλλιέργειες.
Τρύγος: 25-30 Αυγούστου
Αρμονία-Θερμοκρασία σερβιρίσματος: συνοδεύει πιάτα κρεατικών και αλλαντικών καθώς και τυρών Απολαύστε το στους 18 οC.Services Ερυθρος Ξηρός Οίνος Number One Ξινόμαυρο
Παραγωγός: TSITSOPOYLOS
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Επιτραπέζιος Οίνος
Παραγωγή: Ποικίλει ανά έτος
Προέλευση: Αμπελώνες της περιοχής της Σκύδρας
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%
Αλκοολικός βαθμός: 11,0%vol
Ωρίμανση : σε inox δεξαμενές
Οινοποίηση: Κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία. Επιβάλλεται μηλογαλακτική ζύμωση για να μειωθεί η συνολική οξύτητα του οίνου.
Συσκευασία: Χαρτοκιβώτιο 6Χ750ml
Γευστικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό κόκκινο-ρουμπινί χρώμα. Ερυθρός οίνος που φέρνει μια αίσθηση ζωντάνιας στη γεύση. Σύνθετο αρωματικό μπουκέτο όπου κυριαρχούν κόκκινα φρούτα του δάσους. Πλούσιο σώμα, δυνατή υφή, απολαυστικό φρούτο γενναιόδωρες ευγενικές τανίνες και μακρά φρουτώδη επίγευση, συνθέτουν το γευστικό προφίλ που ξεχωρίζει.
Αμπελώνας-Έδαφος-Μικροκλίμα : Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή της Ν. Πέλλας. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 1.000kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμυλοπυλόδες και συμβάλουν στην παραγωγή κρασιών με πλούσιο άρωμα. Το κλίμα χαρακτηρίζεται από το ζεστό καλοκαίρι και τους ήπιους χειμώνες όπου ευνοούν την καλλιέργειές.
Τρύγος: Από 25 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου
Αρμονία-Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Γύρω στους 16-18οC. Αυτό το φιλικό κρασί θα γίνει η παρέα σας σε κάθε γεύμα. Ιδανικό με κόκκινο κρέας και κίτρινα τυριά.
Services