Λευκοί οίνοι

Services Λευκός Ξηρός Οίνος TSITSOPOULOS Ροδίτης Ξινόμαυρο
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονίας
Παραγωγός: TSITSOPOYLOS
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Μακεδονικός Οίνος
Παραγωγή: Ποικίλει ανά έτος
Προέλευση: Αμπελώνες της περιοχής της Σκύδρας
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης 60%, Ξινόμαυρο 40%
Αλκοολικός βαθμός: 11,5%vol
Ωρίμανση : σε inox δεξαμενές
Οινοποίηση: Λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (16 οC).
Συσκευασία: Χαρτοκιβώτιο 6Χ750ml & 24X187ml
Γευστικά χαρακτηριστικά: Λαμπρό ξανθοπράσινο με ελάχιστη παρουσία διοξεινών. Η γεμάτη μεστή και πληθωρική του γεύση ισορροπεί τον αλκοολικό βαθμό δίνοντας ένα απολαυστικό γευστικό σύνολο με επίγευση που διαρκεί. Αμπελώνας-Έδαφος-Μικροκλίμα: Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή της Ν. Πέλλας. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 700kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμυλοπυλόδες και συμβάλουν στην παραγωγή κρασιών με πλούσιο άρωμα. Το κλίμα χαρακτηρίζεται από το ζεστό καλοκαίρι και τους ήπιους χειμώνες όπου ευνοούν την καλλιέργειές. Τρύγος: 25-30 Αυγούστου Αρμονία-Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Ελαφρά γεύματα, λευκά κρέατα, θαλασσινά και φρούτα εποχής. Απολαύστε το στους 8-10 οC.Services Λευκός Ξηρός Οίνος Number One Ξινόμαυρο
Παραγωγός: TSITSOPOYLOS
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Επιτραπέζιος Οίνος
Παραγωγή: Ποικίλει ανά έτος
Προέλευση: Αμπελώνες της περιοχής της Σκύδρας
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%
Αλκοολικός βαθμός: 11,0%vol
Ωρίμανση : σε inox δεξαμενές
Οινοποίηση: Κλασσική μέθοδος λευκής οινοποίησης του πρώτου χυμού της ποικιλίας Ξινόμαυρο, υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία (16-18οC).
Συσκευασία: Χαρτοκιβώτιο 6Χ750ml
Γευστικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα. Λευκός οίνος με λεπτή δροσερή γεύση που πίνετε απολαυστικά. Αρώματα πυρινόκαρπων φρούτων δένουν αρμονικά με τα αρώματα βανίλιας. Πλούσιο στο στόμα με βελούδινη σχεδόν κρεμώδη υφή. Θαυμάσια δομή και εξαιρετική ισορροπία.
Αμπελώνας-Έδαφος-Μικροκλίμα : Ο αμπελώνας βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή της Ν. Πέλλας. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 1.000kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμυλοπυλόδες και συμβάλουν στην παραγωγή κρασιών με πλούσιο άρωμα. Το κλίμα χαρακτηρίζεται από το ζεστό καλοκαίρι και τους ήπιους χειμώνες όπου ευνοούν την καλλιέργειές.
Τρύγος: Από 25 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου
Αρμονία-Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Κυρίως ψάρια τηγανητά. Γύρω στους 10-12οC.